MotivasiRenungan

Bersyukur

By June 15, 2017 No Comments

Mungkin Tuhan mahu kita bertemu orang yang salah sebelum menemui seseorang yang betul supaya apabila kita akhirnya bertemu dengan orang yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan semua itu.

Apabila pintu kebahagiaan ditutup, yang lain terbuka, tetapi sering kali kita melihat begitu lama di pintu tertutup, sehingga kita langsung tidak melihat apa-apa yang yang telah dibukakan kepada kita.

Rakan yang baik adalah rakan yang anda boleh duduk berbincang dan duduk bersama, tidak pernah mahu menyakitkan secara sengaja, dan mereka yang boleh diajak berbual sepertinya itulah perbualan yang terbaik yang anda pernah ada.

Memang benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita ada sehinggalah kita kehilangannya, tetapi ia juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita telah hilang sehingga ia muncul dalam hidup kita.

Jangan hanya melihat rupa; kerana kita akan tertipu. Jangan lihat kekayaan; kerana itu akan lenyap. Pergi kepada mereka yang membuatkan anda tersenyum , yang menjadikan harimu yang gelap itu cerah.

Always put yourself in another’s shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the other person, too.

The happiest of people don’t necessarily have the best of everything; they just make the most of everything that comes along their way.

Masa depan yang cerah akan sentiasa berdasarkan masa lalu yang kita telah dilupakan, anda tidak dapat memperolehi sesuatu yang indah dalam kehidupan hingga anda melepaskan rasa sakit hati dan kegagalan masa lalu.

Ya, di saat anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Oleh itu, jalani kehidupan anda sebaik mungkin dan bersyukurlah supaya apabila di saat anda meninggalkan dunia ini nanti, anda salah seorang yang tersenyum di atas sana.

Be Grateful.

Hebats Editor

Hebats Editor

Penulis lead editor dan founder untuk laman web Hebats.Com, bermula daripada hobi rekabentuk grafik, muzik dan membaca artikel, sehinggalah perkongsian melalui laman web ini.

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com