Motivasi

Kitalah Bintang Itu

By June 17, 2010 No Comments

Satu kerinduan Hebats.Com untuk melihat terjadinya satu transformasi buat anak-anak muda di luar sana. Kita lihat masakini terlalu banyak teknologi yang muncul dari hari ke hari : revolusi telefon bimbit canggih iPhone, gadget iPad, pemain media mudah alih (portable media player), pemain mp3 dan malah aplikasi web dan jaringan sosial dalam talian yang kian popular seperti Facebook & Twitter turut mencuri perhatian kita dari hari ke hari. Tidak lupa juga dengan dunia blog. Cuma harus ingat jika kita lalai, ia mungkin mengarahkan kita ke sudut yang negatif dan melekakan.

Oh, ini bukan salah teknologi. Peredaran zaman sebegini memang harus berlaku supaya kita juga turut beredar dari zon selesa kita dengan melengkapkan diri kita dengan santapan firman Tuhan. Harus seiring dengan perbuatan.. (walk the talk). Ya! Beritakan khabar baik dan jadilah teladan buat mereka di luar sana khususnya kita generasi muda. Jika teknologi ini boleh mempengaruhi banyak orang dalam hal-hal dunia, maka ia juga boleh memainkan peranan yang sama dalam pembangunan rohani, bukan? Percayalah, generasi muda mampu memberi impak dan terang buat banyak orang. Pergunakanlah segala yang telah ada ini!

Seringkali bermain-main di kepala saya sebuah lagu dari sebuah band rohani iaitu LifeTree yang berjudul Akulah Bintang. Korus lagu ini berbunyi.. “Akulah Bintang, Akulah Terang Yang Bersinar di Tengah Dunia..” Juga seperti yang dinyatakan dalam Filipi 2:15. Ketika mendengarkan ini, hati saya sering berbisik, “Ya, akulah bintang itu.. yang sentiasa akan bersinar.. “

Jom generasi muda! Jangan tunggu lagi.

“Dia yang memuaskan hasratmu dengan kebaikan, sehingga masa mudamu menjadi baru seperti pada burung rajawali.. ” – Mazmur103:5

Regards,
– Hebats.Com-

Hebats Editor

Hebats Editor

Penulis lead editor dan founder untuk laman web Hebats.Com, bermula daripada hobi rekabentuk grafik, muzik dan membaca artikel, sehinggalah perkongsian melalui laman web ini.

Leave a Reply

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com